Kinderdagverblijf

Kinderopvang Nijmegen

Kindergarden heeft in Nijmegen één vestiging. In de voormalige Villa Geldersch Hof vind je zowel ons kinderdagverblijf als onze buitenschoolse opvang. Het is er huiselijk, kleinschalig en overzichtelijk met zowel binnen als buiten rijk geschakeerde voorzieningen. Kindergarden Nijmegen ligt aan de Postweg in de wijk Kwakkenberg en is door de ligging goed en snel bereikbaar. 

Op de babygroepen proberen we de hele dag heen zoveel mogelijk rust te bewaren voor de baby's. Daarom hebben we keukens op de groep, zodat we minder in en uit de ruimtes lopen en grenzen de babytuinen direct aan de groepen. Een fijne geborgen plek voor je baby. Voor de dreumesen en peuters zijn de ruimtes ook zo ingericht dat er de hele dag een balans is tussen rust en uitdaging. Tijdens de rondleiding vertelt de vestigingsmanager graag hoe we dit precies doen.

Bij Kindergarden hebben we alle aandacht. Voor je kind natuurlijk, maar ook voor jou als ouder. Allebei krijgen jullie een begroeting, want we kennen ook jouw naam. We vragen hoe het gaat, met je kind, met jou en hoe het thuis gaat. Is je kind bijvoorbeeld ziek geweest? Of heb je vragen over een bepaalde fase? We luisteren en geven advies als je daar behoefte aan heeft. 

Zijn er bijzonderheden als vakanties, ziekte, een huwelijk, de geboorte van een broertje of zusje, dan bespreken we die. Op een ander moment komen we daar op terug. We nemen de tijd voor de overdracht. Zo vertellen onze pedagogisch medewerkers aan het einde van de dag altijd wat je kind heeft meegemaakt en ontdekt. En hoe het daar op reageerde. 

Kinderdagverblijf Kindergarden Nijmegen heeft:

 • Kinderopvang vanaf 2 maanden tot 4 jaar
 • Groepen met leeftijdsgenootjes (horizontale groepen)
 • 2 babygroepen (0 t/m 2 jaar)
 • 1 dreumesgroep (1 t/m 3 jaar)
 • 2 peutergroepen (2 tot 4 jaar)
 • 1 peuterplusgroep (3 tot 4 jaar)
 • Unieke, sfeervolle locatie bij centrum
 • Grote achtertuin met 2 babytuinen
 • Ruime parkeergelegenheid
 • Uitvalswegen N325, N326 en A73 vlakbij

BSO

Kinderopvang Nijmegen

Ontspanning, uitdaging en ontwikkeling gaan hand in hand bij onze buitenschoolse opvang (BSO) Nijmegen. Net als het kinderdagverblijf is de BSO gevestigd in de voormalige Villa Geldersch Hof. Er zijn maximaal 20 kinderen in een groep. Huiselijkheid en kleinschaligheid staan voorop. Dat betekent rust, maar ook alle ruimte om te spelen waarbij buiten net zo belangrijk is als binnen! De voortuin – aan de rand van het bos – heeft onder meer een trampoline, een groot voetbalveld, een dwaalbos en klimtoestellen

Onze buitenschoolse opvang Nijmegen is zo ingericht dat de kinderen optimaal kunnen genieten van licht, lucht en ruimte. Ontspannen, spelen en ontdekken staan centraal binnen het programma zoals je kunt zien aan de voorzieningen. Een kleine impressie… 

Woonkamers
Om samen te zijn, te ontspannen, spelen, bouwen of samen tv te kijken, zijn er ruime woonkamers in rustige, stoere kleuren.

Kids Keuken
Tijdens kookworkshops maken kinderen kennis met voeding en koken. Ze leren omgaan met apparatuur en worden gestimuleerd alles zoveel mogelijk zelf te doen. Zo hebben de kinderen laatst nog koekjes gebakken en zelf mosterd gemaakt.

Hoe? Zo! Lab
Dieren verzorgen? (schildpadjes, vissen, reptielen) Planten sorteren? Proefjes doen? Moestuin-stekjes kweken? Met een microscoop werken? Solderen? 3D printen? Een workshop volgen waarna je een Lego-robot kunt besturen? Alles draait hier om Natuur en Techniek.

Kleinkunst atelier
In het Kleinkunst atelier is creativiteit koningin: er zijn schildersezels, werkplekken met bankschroeven; er is een naaimachine en we knutselen met klei, hout en ecoline. 

Bibliotheek
Rust, stilte, een hangstoel, zitzakken en kussens… Een ruime hoeveelheid kinderboeken, gesorteerd op leeftijd en onderwerp (ook voor 4-jarigen), maakt de bieb een heerlijke plek om te ontspannen.

Theater
In het theater kunnen kinderen zich ontpoppen tot ware performers! Ben je vandaag een gevaarlijke leeuw of kruip je in de huid van een goochelaar?

Tuin
Via een hekje bereiken de kinderen een veilige, uitdagende voortuin om samen te zijn, te klimmen, zich te verstoppen, trampoline te springen of te spelen op het voetbalveld.

Jacqueline Mientjes - van Deelen

Vestigingsmanager Nijmegen

Contact met ons hoofdkantoor? Bel:
020 423 54 22

Postweg 50
6523 LD Nijmegen

Tarieven 2020

Openingstijden, LRK nummers en GGD inspectierapport

Openingstijden

 • Maandag - vrijdag: van 7.30 tot 18.30 uur
 • Brengen: tussen 07.30 en 09.30 uur
 • Halen: van 16.00 tot 18.30 uur

Extra kwartieren mogelijk tussen: 

 • 7.00 en 7.30 uur
 • 18.30 en 19.00 uur

Door vaste tijden aan te houden, zijn er niet de hele dag wisselingen. Dat geeft meer rust in de groep.

LRK nummers

KDV 448284583
BSO 553101122

Inspectierapport GGD KDV

Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD.

Inspectierapport GGD BSO

Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD.

×