Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf De Meern

Een huiselijk gevoel én een leerrijke omgeving. Daaraan herken je elke vestiging van Kindergarden, en zeker ook deze in Utrecht de Meern. De kinderen voelen zich meteen thuis. De heerlijke ruim opgezette tuin zorgt ervoor dat de kinderen lekker hun energie kwijt kunnen. De vestiging ligt in een rustige woonwijk en biedt rust en structuur iets wat heel belangrijk is voor hun ontwikkeling. Voeg daar de goede bereikbaarheid en parkeergelegenheid bij en je hebt een meer dan aantrekkelijke locatie in de regio Utrecht. 

De babygroepen
De groepen zijn kleinschalig met maximaal 9 baby's per groep, zodat er alle aandacht is voor ieder kind. De inrichting van de groepen zorgt er ook voor dat er de hele dag een rustige sfeer heerst. Aan deze groepen grenst de beschutte babytuin waar met goed weer veel gebruik van wordt gemaakt. 

De dreumesgroep
Rond de leeftijd van 1 of 2 jaar gaan de kinderen over naar de dreumesgroep. Op deze groep is er een fijne balans tussen rust en uitdaging. De dreumesen krijgen volop de mogelijkheid om te ontdekken en te ervaren. Ook hieraan grenst een heerlijke tuin waar de kinderen onder begeleiding kunnen rondstappen.

De peutergroepen
De groepen voor de peuters zijn wat ruimer opgezet. Al het meubilair is op kindhoogte. Op de peutergroepen stimuleren we de zelfstandigheid van de kinderen door ze bijvoorbeeld zelf hun tafeltje te laten dekken, zelf speelgoed te laten pakken en te laten opruimen; ze helpen zelfs mee met het bereiden van de maaltijd.

Aandacht voor kind en ouder

Bij Kindergarden hebben we alle aandacht. Voor je kind natuurlijk, maar ook voor jou als ouder. Allebei krijgen jullie een begroeting, want we kennen ook jouw naam. We vragen hoe het gaat, met je kind, met jou en hoe het thuis gaat. Is je kind bijvoorbeeld ziek geweest? Of heb je vragen over een bepaalde fase? We luisteren en geven advies als je daar behoefte aan hebt. 

Zijn er bijzonderheden als vakanties, ziekte, een huwelijk, de geboorte van een broertje of zusje, dan bespreken we die. Op een ander moment komen we daar op terug. We nemen de tijd voor de overdracht. Zo vertellen onze pedagogisch medewerkers aan het einde van de dag altijd wat je kind heeft meegemaakt en ontdekt. En hoe het daar op reageerde. Dat het bijvoorbeeld voor het eerst helemaal zelf zijn of haar jas aantrok, of zelf een boterham heeft gesmeerd en die blij en trots opat. We willen dat jullie allebei met een goed gevoel naar huis gaan.

Kindergarden De Meern heeft:

 • Kinderopvang vanaf 2 maanden tot 4 jaar
 • Groepen met leeftijdsgenootjes (horizontale groepen)
 • 2 babygroepen (0 t/m 2 jaar)
 • 1 dreumesgroep (1 t/m 3 jaar)
 • 2 peutergroepen (2 tot 4 jaar)
 • Ruime parkeergelegenheid, vlakbij uitvalswegen
 • Een pedagogisch expert

Kom jij ook een kijkje nemen op ons kinderdagverblijf? Meld je hier direct aan voor een rondleiding.

Naast de Kindergarden vestiging in De Meern, zijn er in de regio Utrecht vestigingen aan de Maliebaan, en in Leidsche Rijn aan de Madridstraat, Dirck Hoetweg en 't Zand.

Nanouk Grootmeijer

Vestigingsmanager De Meern

Nanouk Grootmeijer De Meern 1
Contact met ons hoofdkantoor? Bel:
020 423 54 22

Spinsterlaan 10
3454 WZ De Meern

Tarieven 2021

Openingstijden, LRK nummer en GGD inspectierapport

Openingstijden

 • Maandag - vrijdag: van 7.30 tot 18.30 uur
 • Brengen: tussen 07.30 en 09.30 uur
 • Halen: van 16.00 tot 18.30 uur

Extra kwartieren mogelijk tussen: 

 • 7.00 en 7.30 uur
 • 18.30 en 19.00 uur

Door vaste tijden aan te houden, zijn er niet de hele dag wisselingen. Dat geeft meer rust in de groep.

LRK nummer

223577297

Inspectierapport GGD

Extra informatie over veiligheid kunt u lezen in het laatste inspectierapport van de GGD.

Samen met mijn team werken aan een veilige en rijke omgeving voor het kind. Daar ligt onze kracht!”

Anne Spoelstra

Vestigingsmanager de Meern
×