Meer informatie over onze horizontale groepen

Voor ons is het een bewuste keuze om op onze vestigingen te werken met horizontale groepen. Zo kunnen we bij elke leeftijdsgroep juist díe aandacht geven of aanpassing doen in de inrichting of in het spelmateriaal, zodat we de ideale omstandigheden creëren. Lees hier per leeftijdsgroep waar precies onze aandacht naar uit gaat of welke aanpassing we doen in bijvoorbeeld onze inrichting.

Babygroepen bij Kindergarden kinderopvang

Op de babygroep is je kindje in het begin helemaal afhankelijk van de pedagogisch medewerkers. Onze visie op kinderopvang is dat alles ervoor moet zorgen dat jouw baby díe aandacht krijgt die hij of zij op dat moment nodig heeft. De liefdevolle, positieve houding van onze medewerkers is daarbij belangrijk, maar ook de inrichting van onze ruimtes en het spelmateriaal.

Lees meer
Dreumesgroepen bij Kindergarden kinderopvang

Dreumesen hebben bij ons een eigen groep, hierdoor kunnen onze pedagogisch medewerkers echt inspelen op wat ze nodig hebben. Hoe we dit doen? Door goed naar ze te luisteren, maar ook door onze inrichting en spelmateriaal af te stemmen op hun behoeftes.

Lees meer
Peutergroepen bij Kindergarden kinderopvang

Sociaal en emotioneel maken peuters enorme sprongen. Ze leren nieuwe motorische vaardigheden, worden zindelijk en hun taalontwikkeling gaat heel rap vooruit. Langzaamaan groeit het besef dat de peuter een individu is. Peuters beginnen met het ontwikkelen van een eigen identiteit die met drift en huilbuien gepaard kan gaan. Juist goed, want dat betekent dat een peuter zich veilig voelt om grenzen op te zoeken. De wereld van een peuter wordt steeds groter. Wat hij niet snapt vult hij aan met zijn eigen fantasie.

Lees meer
Onze peuterplusgroepen

Straks naar de basisschool? Met onze peuterplusgroepen proberen we de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden. Peuters van deze leeftijd hebben nog steeds een grote fantasie. Dat zorgt ervoor dat de magische wereld en de echte wereld door elkaar heen lopen. En dit levert soms geweldige situaties op! Peuters richten zich vooral op ‘zelf doen’ en zelfstandigheid. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen. Hoe fijn is het als je kind straks vol zelfvertrouwen aan zijn of haar schooltijd begint?

Lees meer
    ​​​​