Utrecht

Kindergarden Dirck Hoetweg

 • Dirck Hoetweg 5
  3541 BH Utrecht

Hallo, ik ben Nicole Kalkhoven, vestigingsmanager van Kindergarden Dirck Hoetweg Utrecht.

Onze vestiging baadt in het licht: een fantastische ruimte die rust uitstraalt. Het mooie is dat de kinderen overal naar buiten kunnen kijken, zelfs de baby’s. Ons pand bestaat namelijk voor het grootste deel uit glas. Op de babygroepen maken we gebruik van hangwiegjes, zodat de jongste baby’s kunnen wennen aan de geluiden en geuren op de groep, en zo leren we ook jouw kindje kennen!

In de grote hal, als je binnenkomt, gaan we met de dreumesen en peuters gymen en zetten er regelmatig een parcours uit. Met alle groepen kunnen we er samenkomen en feestjes vieren. Onze vestiging zit naast de brandweerkazerne, dus er is altijd wat te beleven voor onze peuters.

We hebben twee tuinen. Een grote met leuke hoekjes, een huisje en een klimtoestel. Prettig en praktisch: alles wat je binnen hebt kun je makkelijk mee naar buiten nemen, omdat het pand gelijkvloers is. In de aparte babytuin genieten de allerkleinsten van de buitenlucht, met een heuveltje, zandbakje en bruggetje. Samen met de peuters verzorgen we onze moestuin.

Leidsche Rijn is heel populair bij jonge gezinnen. Onze vestiging ligt tegenover het nieuwe winkelcentrum dichtbij het station, de A2 en A12.

Bijzonder bij Kindergarden Dirck Hoetweg

 • Babytuin

  In onze babytuin genieten de baby’s veilig van de buitenlucht in hun eigen afgeschermd gedeelte. En de oudere kinderen kunnen zich hierdoor naar hartenlust verstoppen in de wilgentunnel, spelen in de zandbak of kunnen racen op de kleine fietsjes of skelters.

 • Engelse les

  De oren van een jong kind staan wagenwijd open voor de klanken van een andere taal. Wekelijks benutten wij die kans door onze peuters op speelse wijze kennis te laten maken met het Engels. Dit doen we samen met handpoppen Benny en Bella.

 • Ontdektuin

  Onze schaduwrijke tuin nodigt echt uit om te gaan ontdekken en spelen. Voor de baby’s is een afgeschermd stuk, waardoor de oudere kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven op het ontdekpad, het huisje, klimtoestel en hun evenwicht kunnen oefenen op de stappalen.

 • Peutergym

  Peuters bewegen graag, want zo ontdekken zij spelenderwijs hun lichaam. Dit doen we dan ook dagelijks ('s ochtends) met ze tijdens onze peutergym. Aan de hand van een verhaal laten we de kinderen bewegen en dagen ze ook uit om zelf dingen in te brengen.

Prev Next

Horizontale groepen

Ieder kind leeft in een wereld waarin alles indruk maakt – en ook alles invloed heeft. En daarom werken we op onze vestigingen met horizontale groepen.

2 Babygroepen
0 - 2 jaar
1 Dreumesgroep
1 - 3 jaar
2 Peutergroepen
2 - 4 jaar
1 Peuter+ groep
3+ jaar

Review van een ouder

Onze dochter gaat nu één jaar naar Kindergarden Dirck Hoetweg. Vanaf het begin gaf dit kinderdagverblijf een warm gevoel. De leidsters denken graag mee en staan overal voor open. We zijn erg blij met de warme maaltijden die zoveel mogelijk lokaal en biologisch zijn. Ook zijn de binnenruimtes erg ruim en licht en kunnen de kindjes heerlijk buitenspelen in de mooie tuin.

Layla Donk
Moeder van Zoë (2 jaar)

Tarieven 2023

Prijs per uur: € 10,89

Warme lunch

Door onszelf vers en warm bereide lunch en babyhapjes.

Luiers

Pampers luiers, Pampers Sensitive billendoekjes en Naïf verzorgingsproducten.

Flesvoeding

De meeste soorten flesvoeding zijn aanwezig. Heb je een andere wens, doen we ons best het te bestellen.

Spenen & flessen

Qua spenen, flessen en slaapzakken volgen we zoveel mogelijk de wens van de ouder.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: van 7:30 tot 18:30 uur

Maak kennis met een aantal van onze teamleden

Iedere dag onderdeel zijn van de ontwikkeling van kinderen vind ik het allerleukst. Elk kind is anders! Meegaan in hun fantasiewereld en ontdekken wat ze bezighoudt, vind ik heel mooi. 

Ayse
Pedagogisch medewerker - Peutergroep 

Ik vind het heel fijn dat mijn leuke werk ervoor zorgt dat de pedagogisch medewerkers zich volledig kunnen richten op de kinderen. In mijn functie zorg ik graag voor een lekkere warme maaltijd en een veilige en schone omgeving.

Henriëtte
Huishoudelijk medewerker 

Ik vind het leuk om mij naast mijn functie als pedagogisch medewerker bezig te houden met de gezondheid en veiligheid op de locatie. In mijn functie als preventie coach vind ik het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de protocollen, regels en werkafspraken om het voor de kinderen en medewerkers prettig en veilig te houden.

Noëlla
Preventie coach

Veelgestelde vragen

Foto's van de vestiging

Utrecht

Kindergarden Dirck Hoetweg

Rondleiding aanvragen

Kom je een kijkje nemen op onze vestiging?

Hallo, ik ben Nicole Kalkhoven, vestigingsmanager van Kindergarden Dirck Hoetweg Utrecht.

Nicole Kalkhoven
Vestigingsmanager Kindergarden Dirck Hoetweg Utrecht

Wat maakt Kindergarden zo uniek